pikmeer
Heerlijke luxe Tarieven Kerstmarkten Plaatsjes Theetuinen voor de kinderen Tentoonstellingen
De tuin
Astma vriendelijk
Het park
Theedrinken

Wij hebben op vele plaatsen thee en koffie gedronken. Dit zijn onze ervaringen:

De tuinen van De Griene Dyk: Elk weekend in juni kunt u hier van 13 tot 17 uur terecht in een grote tuin om een oude boerderij in Offingawier. Een cottagetuin valkbij het huis en eromheen een grote landschapstuin om het water aangelegd. Het is een echte natuurtuin. Soms is er levende muziek. In de schuur koffie met suikerbrood, van die lekkere met kaneel.

Het Kleine paradijs is een leuk paadijsje met boomhutten die je kunt huren, slapen in een pipokar of een tipi. Verder cursussen voor NLP, NEI etc. Je kunt ook Hight teas en zo krijgen, maar dan wel reserveren. Mooie tocht voor de fiets. Let even op de aanwijzing hoe je er moet komen op de website.

Plantlore is een erg mooie tuin, om een grote vijver. Het ligt net buiten Joure. Lekkere zelfgemaakte taart. Terrasje aan het water. De planten worden gebruikt voor kruidengeneeskunde. Ook workshops om zelf zalfjes e.d. te maken. In het Seizoen open van 11 tot 17 uur.

Houdt u van leuke Engelse snuisterijen, dan moet u zeker eens naar het Theecafe gaan. Een leuke winkel waar je ook een kopje thee en taart kan drinken, binnen of buiten. Erg originele producten, zo kochten wij er hele kleine schoteltjes, handgeschilderd voor borrrelhapjes.

In het Dorp, direct achter de VVV lekker een kopje koffie drinken bij Piet Hein de Vries. Oranjekoek erbij, dan kan de dag weer helemaal beginnen. Bij mooi weer een groot terras erbij met parasolletjes. De krant ligt klaar.


Home page