pikmeer
Heerlijke luxe Tarieven Kerstmarkten Plaatsjes Theetuinen voor de kinderen Tentoonstellingen
De tuin
Astma vriendelijk
Het park
Plaatsjes in Friesland

Hier vindt u informatie over plaatsjes in de omgeving. Wij hebben ze zelf gezien en onze eigen mening gegeven.

Grou: Toeristisch, klein en gezellig.

Jirnsum: Wat saaier. Leuk zijn Frits, een koopcentrum in een grote hal waar ze van alles hebben en de 2 gemeenten, een cafe, bar, cafetaria, restaurant en partycentrum. Vriendelijke bediening en lage prijzen.

Akkrum: Heel gezellig regionaal centrum. Leuke winkeltjes en opvallend veel kroegjes. Over het water goed te bereiken. Bij de bakker kun je een kopje koffie drinken.

Aldeboarn: Rustig plaatsje met een grachtje door het centrum. Voor de liefhebbers is er het Classic Car Center Friesland.

IJlst: Bijzonder romantisch plaatsje. De fabriek van Nooitgedacht wordt momenteel gerestaureerd. Dwars door het centrum varen allerlei schepen. Ga eens naar de stadsherberg, daar is een leuke muurschildering van IJlst in de sneeuw.

Mantgum: Een soort villa plaatsje, oude stijl. U ziet hier prachtige buitens met mooie tuinen.

Jorwerd: Bekend van het boek van Gert Mak. Slaperig plaatsje met in augustus/september het openluchtspel in de tuin achter de notaris. Ga ook even langs de timmerwinkel annex museum. Leuke cadeautjes, onder meer beschilderd porselein.

Franeker: De plaats van het planetarium van Eise Eijsinga. Een technisch wonderwerk, wa u helemaal uitgelegd krijgt. In een klein museum nog een paar leuke sterrekundige wetenswaardigheden en apparaten. Ernaast een gezellig koffiekroegje.

Heeg: Helmaal doorsneden door vele watertjes. Barst van de kroegjes. Wij zaten op een terrasje aan het water (midden in het dorp) waar allerlei bootjes net wel of niet onder de brug door konden. Heel gezellig.

Sneek: Heerlijk om te winkelen. Veel leuke Friese winkeltjes, naast de bekende ketens. Ook een Aldi.


Home page